Referens 1

Jag, Tommy Kvarsell, driver tillsammans med min fru Marie en mindre hästgård i hjärtat av Södermanland mellan Eskilstuna och Katrineholm. Vi fick helt enkelt nog av dåligt bete och hästar med kolik och ständiga veterinärbesök. Efter en tid av diskussioner började jag leta efter lämpliga maskiner på marknaden i Sverige. Jag kontaktade de flesta leverantörer jag hittade och sökte mig fram på nätet efter information. Efter mycket av testade, besök på olika evenemang där maskiner visades och demonstrerades, gav jag upp. Jag konstaterade att de maskiner som fanns inte var avpassade för arbetet den skulle göra eller var av så dålig kvalitet att de inte var värda en investering.

En kväll då jag letade vidare kom jag till Terra Vac´s websida och kunde läsa om maskinerna. Jag fastnade för en Colt 20 med bränslemotor som såg stabil ut. Konstruktionen var gedigen, komponenterna kändes igen och kvalitén avpassad men kunde den klara mina funktionskrav. Jag kontaktade Terra Vac Europe och Vincent Noordman och intervjuade honom. Det slutade med att jag köpte en Colt 20 för att testa. Efter en tid hörde Vincent av sig och frågade hur det gick med Colten. När jag berättat om mina erfarenheter och hur nöjd jag var med maskinen frågade han om jag ville bli hans representant i Sverige och sköta kontakterna med potentiella köpare.

Jag köpte min maskin 2016 och har sedan dess sålt en hel del maskiner i Sverige.

Personligen tror jag att det goda resultatet på försäljningen beror på att:

  • Jag har erfarenheter från min egen Terra Vac maskin
  • Jag kan visa mina beteshagar och det resultat jag fått
  • Jag genom analyserna kan påvisa mindre förekomst av parasiter
  • Jag genom att använda Terra Vac maskinen kan spara pengar och få mer hälsosamma hästar.

Nu, 2018,är det ca 3 år sedan vi inledde samarbetet och vi har sålt ett antal maskiner. Till stor del beror detta på mina egna erfarenheter med maskinen samt att jag kan påvisa hur våra hagar nu ser ut samt att hästarna  är utan större mängd parasiter som vi slipper använda antibiotika mot. Vi ökade betesarealen till ca 90% av marken och parasitinnehållet i spillningen till under 300PPM. Tiden vi lägger på underhållet av markerna är också de kortare men framför allt mår hästarna bättre av bättre beten.

Kontakta mig gärna på mail eller tele.

tommy.kvarsell@telia.com

0730535589

Referens 2

Spelmansgården, som ligger strax utanför Ängelholm, drivs av familjen Carr som erbjuder turridning, ridskola, ridläger och vandrarhem i sin verksamhet. De ca 30 islandshästarna de har kräver mycket  av deras tid i daglig omvårdnad för att må bra. De har stora hårdgjorda ytor och uteboxar där hästarna går fritt när de inte arbetar. Stallet och de stora hagarna som de vistas i på sommaren ska också underhållas.

Mockning och rengöring av hagar och de hårdgjorda ytorna tar lång tid och är ansträngande för personalen, säger Ninni Carr som kontaktade oss på Terra Vac. ”Vi behöver en maskin för att ta bort spillning och mocka i uteboxarna annars slutar personalen. De tycker jobbet är för ansträngande.” Jag, Tommy Kvarsell och representant för Terra Vac i Sverige fick tillfälle att demonstrera en Colt 20 som jag själv använder i min verksamhet och för demonstrationer. Väl på plats hos familjen Carr och genomförd demonstration diskuterades det mycket om maskinen, vad den kunde och hur kvalitén var. Efter överläggning inom familjen och med personalen fick jag en stående order på en Colt 20 för snabbaste leverans.

När jag kontaktar Ninni Carr efter ett halvår från leveransen för att höra hur det går så är hon bara nöjd med sin Colt. Jag ber Ninni utveckla så jag förstår. ” Vi köpte till en fyrhjuling med plog som skrapar ihop spillningen i en sträng som vi sedan suger upp med munstycket. Slangen använder vi för att mocka uteboxarna och i våra hagar. Personalen har hittat ett arbetssätt som gör arbetet enklare och fortare samtidigt som vi sparar våra kroppar från det hårda arbetet vi gjorde för hand tidigare. Vi lägger ner allt mindre tid på denna del av arbetet och vi får tid med annat arbete på gården. Att våra hästar även mår bättre kan vi redan se.

Vill ni kontakta Spelmansgården så har ni denna länk: http://www.spelmansgarden.se/index.htm

Referens 3

This is a success story around a Sweeper that Ola Nyberg in Sweden invested in at the beginning of this year.

This is the story Ola likes to tell you:

“I had serious problems with parasites in 21 hectares of meadows full of manure, mosses and dead grass affecting the health of the horses in a bad way!

I felt the needs to create better conditions for the quality of the meadows and a healthier life for my over 40 horses.

So far I used chemical products but that did not work out properly! So I decided for a mechanical change in in treatment. On the internet I found the website of Terra-Vac and at the beginning of this year I immediately choose to invest in a Terra-Vac Sweeper model 45 with a working width of 180cm. and a loading capacity of 4,5m3!

Since I use this Terra-Vac machine Sweeper 45the quality condition of the paddocks have improved enormously by :

  • removing dead grass and mosses with the muck promoting new growth
  • and an enormous improvement of the health condition of all my horses!

The investment in a Terra-Vac is earned back within three to five years (depending on the size of the machine) because in most cases the number of worm cures can be reduced by half.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen