Terra-Vac Ferret

Terra-Vac flyttbar modellerna CS16 & CS18 – Denna enhet är konstruerad för montage på en vagn eller container.

Terra-Vac CS 18 400, är en flyttbar sugenhet och används i traktorns 3-punktsfäste och kopplas till kraftuttaget. Denna enhet levereras med en 4 meter lång och 16 eller 20 cm grov slag som med lätthet suger upp glas, plast, papper eller annat organiskt material till en vagn eller annan behållare. Den fyrbladiga fläkten skapar en kraftfull luftström som krossar materialet när det passerar fläkten. Fläkten är tillverkad i 10mm plåt med härdade vingar som tål stort slitage och perfekt för att ta hand om stora volymer material genom finfördelning.

Terra-Vac CS 18-500 är en ”tvåvägs” version av grundmodellen som genom en fläkt med 500mm diameter förbunden till ett munstycke samt en slang på 30cm plus en extra slang på 4m med diameter 20mm. Utloppet är svängbart.

Terra-Vac Colt

Terra-Vac Colt 05, 10 and 20 modellerna är kompakta hjulburna maskiner konstruerade för paddock och stall rengörning lätta att hänga på ex. åkgräsklippare, fyrhjuling ATV eller traktor.

Maskinen drivs av en bensin eller dieselmotor monterad på enheten eller via en traktors kraftuttag. Vilken version ni än väljer gör maskinen jobbet på en bråkdel av tiden för manuell städning.
Colt modellerna levereras som standard med två sugslangar. En 4 m lång sugslang för manuell städning plus en sugslang monterad till ett munstycke. Båda har diametern 20 cm. Maskinen kan levereras med ett sugmunstycke för gödsel med bredden 45cm eller löv med bredden 75cm.
Colt 05 har en kapacitet på 500 liter och levereras med en sugslang med diameter 16cm samt munstycke för gödsel 30cm och löv 55cm.

Terra-Vac Stud

“Stud”-modellerna är första val för rid och galopptävlingar i UK.
Modellerna 29, 40 och 50 anpassade för hästhållning

Modellerna (29, 40, 50), 60, 75 och 100 är anpassade för underhåll av gräsytor (- www.terracommerce.eu)
Behållare för lagring av 2,9m³ upp till 10m³
Arbetsbredderna 60 till 90 cm för skräp samt upp till 140cm för löv, fallfrukt, städning efter tävlingar etc

Som grund i alla sugmaskiner sitter en kraftig fyrbladig fläkt som skapar ett extremt kraftigt undertryck som gör det möjligt att använda slang från 16 till 30 cm diameter för att samla alla typer av material utan att få stopp i systemet. När materialet passerar genom fläkten mals det ner och skickas till behållaren. Fläkten drivs oavsett kraftkälla ( motor eller kraftuttag) via Twin V remmar för att undvika överbelastning.

Terra-Vac Sweeper

Terra-Vac erbjuder professionella sug och sopmaskiner med total bearbetningskapacitet upp till 4 ha per timma. Sugmaskinerna har en lagringsvolym på 4 till 10 m³ och Sopmaskinerna har 2 till 7 m³.

Båda maskintyperna tar effektivt upp häst och alpacka spillning, löv, gammalt gräs, fallfrukt samt förbättrar genom bearbetningen gräsets tillväxt. Maskinerna finns i arbetsbredderna 110, 140 och 180 cm

Terra-Vac sopmaskiner avlägsnar allmänt skräp, löv, mossa och grenar effektivt genom att borsten är justerbar. Högsta nivå för spillning, lägsta för att ”skrapa” bort mossa och grenar.

Borsten är monterad med en “pivot” upphängning som gör att borsten kan röra sig I alla riktningar och följa markens konturer. Borsten har även en mekanism som styr materialet till den bakre delen av uppsamlingskärlet för att nå maximalt utnyttjande.

Maskinerna är konstruerade med krav på hög kvalitet, hållfasthet, korrosion och sammanbyggda med beprövade komponenter för minimalt underhåll och service. Våra maskiner drivs genom dragfordonets kraftuttag och speciellt konstruerade för stora ytor så som paddock, hagmark, sport och golf ytor, ängar eller andra stora publika gräsytor.

Vi erbjuder fyra olika sopmaskiner: Sweeper 20, 25, 45 & 70. Tömningshöjderna är mellan 1,40 till 1,80 meter på dessa modeller.